Trabzon'da İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Sigorta Eksperleri Derneği Trabzon Bölge Temsilciliğimiz tarafından 27.04.2013 tarihinde Trabzon Saylamlar Otel’de, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ve çevre illerdeki meslektaşlarımızın katılımlarıyla istişare ve değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

Trabzon Bölge Temsilcimiz Sn.Gökmen HACIALİOĞLU’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, derneğimizin yaygın teşkilat yapısıyla etkin rol oynadığından bahsederek, derneğimize üye olmayan arkadaşlarımızı üye olmaya birlik ve beraberliğe davet etmiştir.

SED Başkanımız Tayfun ERMETİN; dernek teşkilatımızdan ve yönetici kadrolarımızın gençleştirilmesi hakkında bilgi vermiş, eksper olmayanların iş bakması ve ücretler konusundaki sorunlardan bahsederek, birlik ve beraberlik çağrısında bulunmuştur.

TOBB SEİK Üyesi ve SED Başkan Vekili Fikret GÜLBAHAR; TOBB SEİK çalışmalarına ilişkin bilgiler vererek, eksperlerin meslek erbabı gibi davranması, etik kurallara riayet ederek, etkin ve yetkin olduğumuzu mesleki uygulamada taraflara hissettirmemiz gerektiğinden bahsetmiş, özellikle oto kaza branşında çalışan meslektaşlarımızın aynı işe iki tarafında eksper ataması halinde atanan eksperlerin birbirine daha anlayışlı ve çözüm odaklı yaklaşmalarını hatırlatarak, yeni uygulanamaya başlanan ve temeli oluşturmaya çalışılan bu sistemin vücut bulması için herkesin azami gayreti sarfetmesini rica etmiştir.

SED Başkan Vekili Ahmet Nedim ERDEM; Yapılan örgütlenme çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. Ana sorunlarımızın ücret, iş dağılımı, iç disiplin ve eğitim olduğuna değinerek, eğitim sisteminin kurulması, mesleki standart kurallarının belirlenmesi gerektiğini söyleyerek, herkesin meslekle ilgili daha duyarlı ve katkılı olması gerektiği dile getirmiştir.

SEDEV Başkanı Ahmet AKTAY; SEDEV çalışmaları hakkında bilgi vererek, eksper eğitimlerinin web ortamında yapılması için SEGEM ile "zorunlu eğitim için ortak çalışmalara başlandığını söyledi.

SED Disiplin Kurulu Başkanı Sami AKÇAY; Bölge ESKOM üyelerinin tanıtımını yaparak, mesleki kurallara uyulması gerekliliğinden, uymayanlarında uyarılması gerektiğinden bahsetti.

SED Genel Sekreteri Oğuz V.İPKİN; Dernek sekreteryası, web sayfası ve yeni üye alımları hakkında bilgiler verdi.

SED Yönetim Kurulu Üyesi Nurhan ÜNAL; Eksperin eksperden başka dayanağının olmadığını kişisel ilişkilerin, problemlerin bir kenara itilip meslek için bir araya gelinmesinden bahsederek, bununda ancak örgütlenmeyle olacağını dile getirdi.

SED Disiplin Kurulu Üyesi Hayrettin ELMAS; Birlik ve beraberlikten bahsederek mesleği yüceltmek bizim elimizde dedi.

Toplantının soru cevap bölümüne geçilmiştir. Bu bölümde serbest atama, derneğimizin icra komitesi çalışmaları hakkında sorular sorulmuşve ilgililerce cevaplandırılmıştır. Toplantı bitirilerek yemeğe geçilmiştir.

Yararlı bir şekilde tamamlanan bu toplantıyı tertip eden ve ev sahipliği yapan Trabzon Bölge Temsilcimiz Gökmen HACIALİOĞLU ile toplantıya katılarak mesleki sorunlarımızla yakından ilgilenen tüm meslektaşlarımıza gösterdikleri mesleki duyarlılık ve desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Toplantıya Katılanların Listesi

TURGAY ALPTEKİN

44-

YAKUP YILMAZ

Bu sayfa en son 23.06.2014 tarihinde güncellenmiştir.