Eksper Dernekleri İstanbul'da Sigorta Eksperleri Derneği Merkezinde Buluştu

19 Nisan 2014'te seçildiği günden beri birleşip tek ses olma mesajı veren Sigorta Eksperleri Derneği Başkanı Sayın Ahmet Nedim ERDEM' in girişimleri sonucunda 21.06.2014 tarihinde Türkiye'de kurulu olan tüm eksper derneklerinin (SED, ESED, ASED, AKSED) yöneticileri, İstanbul'da Sigorta Eksperleri Derneği Merkezinde bir araya gelmiştir.

Toplantının amacı; eksperlik mesleğinin içinde bulunduğu zor durumdan çıkılmasının temel unsurunun, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerçeğinin ortaya konulması ve bundan sonraki süreçte alınan kararların ortak bir biçimde uygulanmasını sağlamak için güç birliği oluşturmaktır.

Toplantıda dernek temsilcileri mesleğin durumu ile geleceğe ilişkin görüş ve fikirlerini belirtmişler, bundan sonraki süreçte meslektaşlarımız arasındaki dağınıklığın toparlanması, tek ses olmak ve mücadelenin birlikte yapılması, ortak aklın ortaya konulması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etmişlerdir.

Toplantıda bugüne kadar hazırlanan plan ve programlarla birlikte, eksperlik mesleğinin standartlarını büyük ölçüde belirleyecek ve belli ölçüde onayı alınmış proje hakkında sunumlar yapılmıştır. Hazırlanan program ve projeler için her türlü desteğin verileceği, dernek yöneticileri tarafından ifade edilmiştir.

Ayrıca proje ve çalışmaların paylaşımı, tek ses, tek vücut olarak hareket edilmesi ve bu toplantıların periyodik olarak sırasıyla İzmir, Antalya ve Ankara'da yapılması, ortaya çıkan çalışma ve projelerin SEİK'e ortak düşünce ile sunulması konularında ilke kararı alınmıştır.

Toplantının ikinci aşamasında, SEİK yetkilileri ile eksper derneklerinin yöneticileri bir araya gelmiştir. Alınan kararlar ve toplantı hakkında SEİK yetkilileri bilgilendirilmiş, tüm dernek yöneticileri alınan kararlardan ve bir araya gelinmesinden duydukları memnuniyeti dile getirmiştir. SEİK yetkilileri karşılarında tüm dernek yöneticilerini birlik içinde görmenin kendileri için itici güç olduğunu, meslek açısından önemli bir adım olduğunu, bundan sonra alınacak tüm kararların birlikte alınması konusunda gerekli katkıyı sunacaklarını beyan etmişlerdir.

Uzun süreler sonrasında eksperleri temsil eden tüm unsurların bir araya gelmesi, ortak amaç ve birlikte hareket etme planı üzerinde görüş birliği sağlanması toplantıya katılanlar tarafından dikkate değer önemli bir adım olarak nitelendirilmiştir.

Birlik yolunda atılan bu adımlar, mesleğin geleceği için hepimize umut ışığı olmuştur.

Tüm dernek yöneticilerine, SEİK başkan ve üyelerine son derece yapıcı katılım ve görüşleri için teşekkür ederiz.

Sigorta eksperlik mesleğini ileriye taşıyacağına inandığımız bu toplantının camiamıza ve tüm sigorta sektörüne hayırlı olmasını dileriz.

Saygılarımızla

Sigorta Eksperleri Derneği
Yönetim Kurulu

Bu sayfa en son 24.06.2014 tarihinde güncellenmiştir.