TOBB SEİK ve Dernek Başkanımız Sayın Ahmet Nedim ERDEM' in Sigorta Haftası Mesajı

İstanbul, 13.10.2020
Sayı :     2020/199

Sayın Meslektaşım,

Küresel ekonomide olduğu gibi ülkemiz ekonomisinin de gelişebilmesinin temel unsurlarından biri risklerin sigorta güvencesi altına alınmasıdır.

Günümüzde yaşanılan pandemi süreci gösterdi ki mevcut risklerin yanı sıra farklı risklerle de karşı karşıya kalabiliyoruz. COVID-19 salgını yanı sıra son dönemde ülkemizde üst üste yaşanan depremler, küresel ısınmanın da etkisi ile her yıl şiddetini artırarak devam eden fırtına, sel ve dolu gibi doğal afetler sigortanın ekonomi, toplum ve bireyler için önemini defalarca kez gözler önüne sermiştir.

Bizler, sigorta eksperi olarak, zararın oluşumu öncesinde olası riskleri, risk gerçekleştikten sonra da meydana gelen zararın nedenleri ve miktarını tespit etmekteyiz. Tespit işlemini yaparken de tarafsız ve bağımsız kimliğimizle her zaman olduğu gibi doğru ve hakkaniyetli davranarak, bir hasar durumunda sigorta şirketleri ile sigortalılar arasında adaleti sağlamakla mükellefiz.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun teşekkülü, Türk Reasürans AŞ’nin kuruluşu ve kamu sigorta ve emeklilik şirketlerinin birleşmesi ile sigorta sektöründe ki sinerjinin arttığı bu dönemde, Sigorta Eksperleri olarak, sigorta bilincini artırmak ve sigortalı olmanın önemini gözler önüne sermek için gerekli olan çalışmaları yapmakta, bu hususta özel gayret göstermekteyiz.

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi olarak, üstlenmiş olduğumuz görev ve sorumluluklar itibariyle ülkemiz sigortacılık sektörünün gelişimi, sigortalılarımızın hak ve menfaatlerinin korunması ile meslektaşlarımızın iş ve işlemlerinin uygun şartlarda ve standartlarda yürütülmesinin sağlanması, mesleğimizin günün ihtiyaçlarına cevap verir şekilde güncellenmesi, kurumsallaşması için gerekli tüm çalışmaları gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, Sigorta Haftası’nı kutlar, haftanın sigorta eksperleri ve ofis çalışanları başta olmak üzere sigortalılara, sigorta acentelerine, aktüerlere sigorta şirketi yetkili ve personellerine, sektörde görev yapan tüm paydaş ve çalışanlara, milletimize hayırlı olmasını dilerim.

Saygılarımla,

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi
    Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği
                      Başkan
          Ahmet Nedim ERDEM

Bu sayfa en son 14.10.2020 tarihinde güncellenmiştir.