Sigorta Eksperleri Derneği Oto Dışı Branşlar Çalıştayı 10 - 11 Aralık 2016 Tarihleri Arasında Antalya’ da Gerçekleştirildi.

Oto Dışı Branşlar ve Dolayısıyla Mesleğimiz İçin Büyük Değişimlerin Arifesinde Olduğumuz Bu Dönemde Mesleğimizin Geleceğini Birlikte Şekillendirmek Amacı ile Gerçekleştirmiş Olduğumuz Oto Dışı Branşlar Çalıştayı 10 - 11 Aralık 2016 Tarihleri Arasında Antalya’ da Yapıldı.

Tüm oto dışı branş belgeli meslektaşlarımız ile Derneklerin davet edildiği çalıştayımıza SEİK Başkanı Sn. Yalçın KAYA ve SEİK üyesi Sn. Tayfun ERMETİN, SED Başkanı Sn. Ahmet Nedim ERDEM, Sigorta Eksperleri Derneği Kurul Üyeleri, Bölge Temsilcileri ve meslektaşlarımız katılımda bulunmuşlardır. Çalıştayın moderatörlüğünü Dernek Başkanımız Sn. Ahmet Nedim ERDEM yapmıştır.

Çalıştay gündemi tüm oto dışı branş eksperlerine duyurularak Dernek web sayfamız üzerinden gerçekleştirilen ve 107 meslektaşımızın cevaplandırmış olduğu değerlendirme anketi sonuçları doğrultusunda belirlenmiştir. Çalıştay boyunca belirlenen gündeme sadık kalınmıştır.

Çalıştay’ ın 1. Gününde Sn. Yalçın KAYA, Sn. Tayfun ERMETİN ve Sn. Ahmet Nedim ERDEM’ in açılış konuşmaları sonrasında Sigorta Eksperleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sn Sezai Seçkin DURAHİM Çalıştay öncesi yapılan Oto Dışı Branşlar Çalıştay Anketi Sonuçları hakkında bilgilendirme sunumu yapmıştır. Oto Dışı Branş Meslektaşımız tarafından yanıtlanan anketin sonuçlarına istinaden hazırlanan Çalıştay programı sırasıyla aşağıdaki şekilde ilerlemiştir.

Sn Sezai Seçkin DURAHİM Oto Dışı Ücret Tarifesi ile ilgili sunumunu gerçekleştirmiş sunum sonrasında yakın zaman içerisinde onaylanarak yürürlüğe girmesi beklenen tarifenin olası etkileri değerlendirilerek katılımcıların görüşleri alınmıştır.

Çalıştayın öğlen arası sonrasında geçilen 2. bölümünde ise Sigorta Eksperleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Pınar Aksoy SÖNERCAN Genel Şartlar, Uygulama Birliği, İçtihatların Derlenmesi ve Danışma Kurulu Oluşturulması, Sigorta Eksperleri Derneği Başkan Vekili Sn. Fikret GÜLBAHAR ise Tarafsızlık, Bağımsızlık ve Etik Kurallar isimli sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. Her iki sunumunda sonrasında katılımcıların soru, görüş ve geri bildirimleri alınarak birlikte değerlendirmelerde bulunulmuştur. Çalıştayın 1. Günü Sn. Ahmet Nedim ERDEM’ in bir sonraki gün yapılacak swot analizi hakkında verdiği bilgilendirme ile saat 18:30 sıralarında sona ermiştir.

11 Aralık 2016 tarihli 2. oturumun ilk bölümünde Sn. Ahmet Nedim ERDEM yönetiminde Oto Dışı Branşlara Özel Stratejik Eylem Planı geliştirilmesi için swot analizi çalışması yapılmıştır. Çalışma sırasında Oto Dışı Branşlara ait güçlü, zayıf yönler ile fırsatlar ve tehditler konularında tüm katılımcılardan geri bildirimler alınarak eşzamanlı olarak kayıtlara geçirilmiştir.

Öğlen arasından sonra geçilen 2. bölümde ise Sn. Ahmet Nedim ERDEM Oto Dışı Branşlarda Dijitalleşme, Yazılım ve Tek Tip Rapor Formatı ile Sigorta Eksperleri Yönetmeliği Taslağı konularındaki sunumlarını gerçekleştirmiştir. Serbest Görüş Bildirimleri, Karşılıklı Görüş Alışverişleri bölümü sonrasında bir sonraki çalıştayın 2017 Yılı ilk çeyreği içerisinde yine Antalya’ da yapılaması yönünde karar alınmıştır.

Çalıştay 2. Gün saat 17:30 sıralarında Sn. Ahmet Nedim ERDEM’ in kapanış konuşması ile sona ermiştir.

Katılımcıların fikir ve düşünceleri ile katkı sunduğu iki günlük çalıştayın tamamı sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınmıştır.

Çalıştayda yapılan çalışmalar ve oluşan görüşleri içerir, Sonuç Bildirgesi aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Çalıştayımıza katılıp mesleğimize hizmet eden bütün yönetici ve meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Sonuç bildirgesine ilave görüşlerinizi, katkı ve düşüncelerinizi dernek merkezimize intikal ettirmeniz rica olunur.

Saygılarımızla.

Sigorta Eksperleri Derneği

žlgili Dosyalar

Dosya Adž Dosya Boyutu
CALISTAY BILDIRGESI.DOCX 16,92 KB žndir
Bu sayfa en son 2.01.2017 tarihinde güncellenmiştir.