Sigorta Eksperleri Derneği Orta Anadolu Bölge Temsilciliği Toplantısı Kayseri' de Gerçekleştirildi

Sigorta Eksperleri Derneği Bölge Temsilcilik Yapılanması kapsamında planlı olarak gerçekleştirilmekte olan 9. temsilcilik ziyareti Kayseri' de yapıldı.

Orta Anadolu Bölge Temsilciliği toplantımız 06/05/2017 tarihinde, Kayseri Melikgazi Kemal Koçak Tesisleri Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. SEİK Üyesi Sn. Tayfun Ermetin ve SEDEV Başkanı Sn. Fikret GÜLBAHAR' ın da katıldıkları toplantıya Kayseri, Aksaray ve Sivas eksperlerimizin yanı sıra Başkanımız Sn. Ahmet Nedim Erdem, Orta Anadolu Bölge Temsilcimiz Sn. Adil Taş ile Dernek Yönetim ve Disiplin Kurulu Üyelerimiz katıldı.

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri ilimizde yapılan toplantı, Sigorta Eksperleri Derneği Bölge Temsilcisi Sn. Adil Taş' ın açılış konuşması ile başladı. Ardından SEİK Üyesi Sn. Tayfun Ermetin, SEDEV Başkanı Sn. Fikret Gülbahar, SED Başkanı Sn. Ahmet Nedim Erdem ve Dernek Disiplin Kurulu Üyesi Sn. Ali Akgün sırasıyla söz aldılar.

Sn. Tayfun Ermetin konuşmasında SEİK in çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Sigorta Eksperleri Derneğinin genç kadrosu ile sektörde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, SEİK in de Dernekler ile birlikte uyumlu bir şekilde çalışmakta olduğunu ifade etti.

Sn. Fikret Gülbahar konuşmasında birlikte hareket etmenin önemine değinerek SEDEV ve SED' e üyeliğin önemini vurguladı. Ayrıca Oto Dışı Taban Ekspertiz Ücret Tarifesi’ nin yayınlanması ile Derneğin 1949 yılı Yönetim Karar Defterinde dahi yer alan mesleğin ücret tarifesi ihtiyacı hususunda her halükarda önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

Sn. Ahmet Nedim Erdem, Dernek 2023 Vizyonu, Mesleğin Swot Analizi ve Stratejik Eylem Planı, Sigorta Eksperleri Yönetmeliği Taslağı, Ağır Hasar Yönetmeliği Taslağı, Standart Hasar Yönetim Yazılım Programı ve Uzaktan Ekspertiz sunumlarını paylaşarak detayları hakkında bilgiler verdi. Dernek yönetimi olarak mesleki örgütlenmeye odaklanıldığını ifade ederek, meslek için yapılan çalışmalarda Avrupa ülkelerinin modellerinin incelenerek ülkemiz için ideal sistemlerin geliştirilmesi yönünde çaba sarf etmekte olunduğunu söyledi. Ayrıca Oto Dışı Taban Ekspertiz Ücret Tarifesi’ nin meslek için hayırlı olması temennisinde bulunarak tarifedeki olumsuzlukların giderilmesi yönünde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sn. Erdem "kişisel imajımız bir araya geldiğinde mesleğimizin imajını oluşturmaktadır” diyerek konu hakkında her bir meslektaşımızın üzerine düşen sorumluluğa da dikkat çekti.

Sn. Ali Akgün, Sigorta Eksperleri Derneği Disiplin Kurulunun çalışmaları hakkında bilgiler vererek hızlı ekspertiz, doğru tespit ve rapor kapatma sürelerine dikkat edildiği sürece şikayetlerin minimum düzeyde kalacağını söyledi.

Toplantının seçim bölümünde yapılan açık oylama ile Orta Anadolu Bölge Temsilcimiz Sn. Adil Taş yeniden Başkan seçilirken, Bölge Temsilciliği Yönetim Kurulu üyeliklerine Sn. Ahmet Turan Akgün, Sn. Berjan Eyigün, Sn. Doğan Demir, Sn. Faruk Uzman ve Sn. Selçuk Mutlu seçildiler. Birlik ve bütünlük içerisinde yapılan toplantıda seçilen tüm meslektaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar diler, mesleğin disiplini ve geleceği için yapacakları çalışmaların mesleğimize hayırlı olmasını dileriz.

Toplantının karşılıklı görüş alışverişi ve soru cevap bölümünde mesleki sorunlar, çözüm önerileri ile talep ve temenniler gündeme getirildi. Toplantı Başkan’ ın katılımcılara teşekkürü ile sona erdi.

28 kişilik katılım ile gerçekleşen toplantıya katılarak görüş ve önerilerini dile getiren tüm meslektaşlarımıza, üyelerimize ve ev sahiplikleri için Orta Anadolu Bölge Temsilcimiz Sn. Adil Taş' a teşekkür ederiz.

Bu sayfa en son 11.05.2017 tarihinde güncellenmiştir.