Sigorta Eksperleri Derneği 82 Yaşında

1927 tarihli " Sigortacılığın ve Sigorta Şirketlerinin Teftiş ve Murakabesi Hakkındaki Kanun” ile sigorta eksperlik mesleği ilk kez tanımlanmış, kayıt altına alınmış ve belgesiz (ruhsatsız) kişilerin ekspertiz yapması da yasaklanmıştır. Sektörle birlikte gelişen sigorta eksperleri 21/02/1935 tarihinde bir araya gelerek ilk mesleki teşekkülleri olan "Türkiye Sigorta Eksperleri Cemiyeti” ni kurmuşlardır. Cemiyetin Kurucuları Sn. İhsan Tavas, Sn. Hikmet Koyunoğlu, Sn. Şemsettin Sunol, Sn. Nihat Kadir Sertel ve Sn. Raif Uğurlu'dur. Cemiyet mesleğin gelişmesi, disiplininin sağlanması ile yeni eksperlerin yetiştirilmesi konusunda yetkilendirilmiş ve birçok önemli çalışmalarda bulunmuş, zaman içinde dernekler yasasında yapılan değişiklik sonucu cemiyet ismini değiştirerek "Sigorta Eksperleri Derneği" ismini almıştır.

Sigorta Eksperleri Derneği 2007 yılında 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu yürürlüğe girinceye kadar da yetkili meslek örgütü olarak faaliyetlerini sürdürmüştür. 2007 yılından bugüne ise sektörün en köklü sivil toplum kuruluşu olarak, aynı inanç ve kararlılıkla, mesleğimize ve sektöre hizmet etmeye devam etmektedir.

Bu sayfa en son 21.02.2017 tarihinde güncellenmiştir.