TOBB Sigortacılık Müdürlüğü Tarafından Yayınlanan, SBM Eksper Genel Sorgu Ekranına İlişkin Duyuru

İstanbul.21.05.2019
Sayı :   2019/169

Sayın Üyemiz,

TOBB Sigortacılık Müdürlüğü tarafından yayınlanan, SBM Eksper Genel Sorgu Ekranına İlişkin duyuru aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Saygılarımızla.

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği

Sayın Sigorta Eksperi,

İlgili mevzuat hükümleri ve bilgi güvenliği tedbirleri uyarınca, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) "Eksper Genel Sorgu” ekranında sadece Sigorta Şirketi, Sigorta Tahkim Komisyonu ve Sigortalı tarafından atanan eksperlerin, atanmış oldukları hasar dosyalarını sorgulayabilmesi mümkün olacak, diğer hasar dosyaları sorgulanamayacaktır.

Bu kapsamda gerekli çalışmalar SBM tarafından yürütülmekte olup, tek arayüzde "Eksper Genel Sorgu” ekranı oluşturulmuştur. Bu ekranda ağır hasar, eksper raporu (resimli), KTT , Kasko ve Trafik Poliçe ve hasar sorgulamaları, KTT giriş ekranlarında Street View (Panaromik Gerçek Görüntü) gibi erişimler sağlanmaya çalışılmaktadır.

Söz konusu geliştirmelerin 2019 yılı Haziran ayı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Süreç Birliğimiz Sigorta Eksperleri İcra Komitesi tarafından takip edilmektedir.

Konuya ilişkin detaylı bilgilendirme bilahare yapılacaktır.

Saygılarımızla,

TOBB Sigortacılık Müdürlüğü

Bu sayfa en son 21.05.2019 tarihinde güncellenmiştir.