Sigorta Medya Web Sayfasında Yayımlanan "Ehliyetinizin geçerlilik süresi bitmiş olabilir" Başlıklı Haberimiz

DİKKAT! Ehliyetinizin geçerlilik süresi bitmiş olabilir

TÜSED’den yapılan açıklamada yeni tip sürücü belgelerinin geçerlilik sürelerinin araç sınıflarına göre süre farklılık gösterebildiğine, geçerlilik süresi dolan ehliyetlerle araç kullanılması halinde "sürücü belgesiz araç kullanma” durumuna düşüleceğine dikkat çekildi.

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED), sürücüleri ilgilendiren önemli uyarılarda bulundu. Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada "17 Nisan 2015 Tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe istinaden, 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin, yeni tip çipli sürücü belgeleriyle değiştirilmesine 1 Ocak 2016’dan itibaren başlanmış, geçiş süreci 2022 yılı sonuna kadar uzatılmıştır. Yeni tip sürücü belgelerinin geçerlilik süresi 10 yıl olmakla birlikte bazı sınıfların süreleri farklılık göstermektedir” denildi.

"Ciddi tazminat yükleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz”

Açıklamada, "Sürücü belgenizin kullanmakta olduğunuz araç sınıfı için geçerlilik süresi doldu ise sürücü belgesiz araç kullanıyor sayılmaktasınız. Bu durumda, olası bir trafik kontorülün de sorun yaşamak ile birlikte maddi hasarlı, yaralanmalı veya ölümlü bir kazaya sebebiyet vermeniz halinde ise sigorta poliçenizden kendi hasarınızı alamaz ciddi tazminat yükleri hatta hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.” İfadelerine yer verildi.

Bu sayfa en son 27.09.2021 tarihinde güncellenmiştir.