Best Dergisi Web Sayfasında Yayımlanan "Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği 86'ncı yaşını kutluyor" Başlıklı Haberimiz

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği 86'ncı yaşını kutluyor

Ülkemizin en köklü derneklerinden birisi olan Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, bu yıl 86'ncı yaşını kutluyor.

21 Şubat 1935 tarihinde "Türkiye Sigorta Eksperleri Cemiyeti" ismi ile Sigorta Eksperleri Sn. İhsan Tavas, Sn. Hikmet Koyunoğlu, Sn. Şemsettin Sunol, Sn. Nihat Kadir Sertel ve Sn. Raif Uğurlu tarafından İstanbul'da kurulan dernek, Türkiye’ deki Sigorta Eksperliği mesleğinin ilk mesleki teşekkülü ve sektörün en eski ve köklü kurumlarından biridir. Sigorta Eksperleri Derneği 2007 yılında 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu yürürlüğe girinceye kadar geçen 72 yıl boyunca yetkili meslek örgütü olarak faaliyetlerini sürdürmüş, mesleğin gelişmesi, disiplininin sağlanması ile yeni eksperlerin yetiştirilmesi konusunda yetkilendirilmiş ve birçok önemli çalışmalarda bulunmuştur.

27.07.2018 tarihinde Türkiye isminin kullanılması konusunda yapılmış olan başvuru, T.C. İç İşleri Bakanlığı tarafından onaylanarak uygun görülmüş ve dernek ismi "Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED)” olarak değiştirilmiştir. Kuruluşundan bugüne 17 farklı Başkan ve yaklaşık 40 Yönetim Kurulu ile hizmet vermiş olan TÜSED, günümüzde 13 bölge, 5 il temsilciliği ve 81 ili kapsayan bir yapılanma ile mesleğe ve sigortacılık sektörüne katkı ve değer sağlamaya devam etmektedir.

"Kurucularımız ve tarihsel gelişiminde görev alan tüm eski yöneticilerimizin emekleri ve üyelerimizden aldığımız güç ile bugünlere gelmiş olan derneğimiz, tüm üyelerimiz nezdinde, en az kurulduğu gündeki inanç ve kararlılıkla, mesleğimize ve sektöre hizmet etmeye devam edecektir. 86'ncı yılımızın mesleğimize, meslektaşlarımıza ve sektörümüze önemli kazanımlar sağlayacağımız bir yıl olacağı inancı ile hayırlı olmasını temenni ederiz" diyen TÜSED Başkanı Sayın Ahmet Nedim Erdem, TÜSED’in 1935’lerden gelen köklü meslek geleneği ile mirasına sahip çıkmayı ilke edinmiş, mesleğin devasa bir çınar ağacı misali toprağa kök saldığına dikkat çekti. "Görevi devraldığımızdan bugüne Yönetim Kurulu olarak, 1935’te vücuda gelen bu devasa çınarın; uzun yıllar daha yaşaması için alanının genişletilmesi amaçlanmış, devasa çınarın sağlıkla yeşermesi, filizlenmesinin daim olması için kurumsal kimliğinin ön plana çıkarılması amaçlanmış ve bu doğrultuda çalışmalar yapılmıştır. 2021 yılı ve sonrası için temennimiz temelini sağlamlaştırdığımız bu devasa çınarın, etrafı tarafından tamamen görülebilecek kadar büyüyerek başının göğe değmesi, etrafındakilere nefes ve can vermesi, yol/yön göstermesidir. Bu amaç ile TÜSED Yönetim Kurulu olarak, her gün bin bir uğraş ve emekle yeşerttiğimiz çınarımızın, mesleğin ruhuna uygun asli amaçlar doğrultusunda nesnel zeminde evrilmesine katkıda bulunmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım.” dedi.

TÜSED’ in merkezinde insan olan, teknolojinin avantajlarından faydalanan dinamik bir yapı ortaya koymak için mesleğin geleceğine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam etmekte olduğunu vurgulayan Sayın Başkan bu vesile ile; kişilerin fani mesleğin baki olduğu belirterek, başta Dernek Kurucu Üyeleri olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm üyelerimize Allah’tan rahmet dileyerek, tarihsel gelişimde görev alan tüm eski yöneticilerimizi ve tüm dernek üyelerimize teşekkürlerini sunduğunu, uzun ve sağlıklı ömürler dilediğini ifade etti.

Haber Linki: http://www.bestyayincilik.com/Haberler/Haberler.aspx?HABER=30756
Bu sayfa en son 1.03.2021 tarihinde güncellenmiştir.