Sigorta Eksperleri Derneği Yönetim Kurulu 11.07.2014 tarihli İstişare Toplantısı ve İftar Programına Katıldılar

Sigorta Eksperleri Derneği Yönetim Kurulu olarak, 11.07.2014 günü TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi tarafından organize edilen T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Sayın Dr.Ahmet GENÇ’in başkanlık ettiği istişare toplantısı ve iftar programına katılım gerçekleştirilmiştir.

Toplantı T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdür Yardımcısı Sayın Murat KAYACI, TOBB Genel Sekreteri Sayın Mustafa SARAÇÖZ, TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Sayın Yalçın KAYA, TOBB Oda-Borsalar, Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Sayın Cihat ALAGÖZ, TOBB Sigortacılık Müdürü Sayın Mevlüt SÖYLEMEZ, TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Asil ve Yedek Üyeleri, SEDEV Başkanı Hacı Ahmet AKTAY, AKSED Başkan vekili Sayın Mehmet Murat ERDEM, ASED Başkanı Sayın M. Şahin GAZYAĞCI, ESED Başkanı Sayın Tahir Alp ARSLAN ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri ile davet edilen sigorta eksperlerinin katılımıyla gerçekleşmiştir.

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Sayın Yalçın KAYA, açılış konuşmasında, komite olarak tüm enerjilerini yaşanılan sorunları aşmak için kullandıklarını, sigorta eksperleri olarak birlikte hareket etmenin önemini vurgulamış ve her zaman olduğu gibi bu gün de mesleki sorunlarımıza kayıtsız kalmayıp toplantıya katılan meslektaşlarımıza ilgileri için teşekkür etmiştir.

Toplantıda, SED Başkanı Sayın Ahmet Nedim ERDEM var olan sürecin analizini ve yapılması gereken çalışmalar ile hazırlanan projelerin tümünü içeren "Sigorta Eksperliğinin Yeniden Yapılanması ve 2023 Vizyonu Stratejik Yönetim Süreci” projemizin sunumunu yapmıştır. SED Eğitim Komitesi Üyeleri, Sayın Şinasi EKİNCİOĞLU ve Sayın Ulaş ERDOĞAN Motorlu Taşıtlarda Kamu Güvenliğini Sağlamak için Güvenlik Parçalarında Uygulanması Gereken Standartlar ve SEDEV işbirliği ile yapılması planlanan eğitimler ile ilgili sunumlar yapmıştır.

Yapılanma projesi, mesleğimizin yeni vizyonu, misyon ve hedeflerini, hazırlanan diğer projeler ile mesleğimizin hedeflerine ulaşmasında izlenecek yol haritasını içermekte olup, Sayın Dr.Ahmet GENÇ, Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı ve üyeleri ile katılan meslektaşlarımızın büyük bir bölümünden destek görmüştür. Sayın Dr.Ahmet GENÇ projeye destek ve ilave olarak Sigorta Eksperliği swot analizinin de yapılması yönünde görüş bildirmiş olup, toplantının 2. bölümünde mesleğimizin swot analizi çalışması yapılmıştır. Swot analizi çalışmasının tamamlanması ve projenin ikinci aşaması olan strateji oluşturma planı için Ağustos ayında daha önce kararlaştırıldığı üzere İzmir'de toplanılmasına karar verilmiştir.

Toplantıların bundan sonraki sürecinde sorunların değil çözümlerin konuşulması gerektiği vurgulanarak, sunulacak her projeye destek verileceği ifade edilmiştir.

T.C.Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Sayın Dr. Ahmet GENÇ, yasal çerçevede eksperlik mesleğinin sorunlarının çözümü ve sigortacılık sektörüne daha fazla katkı vermeleri için Sigortacılık Müdürlüğü olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını, sigorta eksperlerinin sorunların çözümleri için projeler ve eylem planı önerileri sunmaları gerektiğini belirterek, Derneğimiz tarafından sunulan çalışmaları da olumlu bulduğunu belirterek, projenin devamı olarak, eksperlik mesleğinin sorunlarının çözümü için kısa ve uzun vadeli hedefler ile eylem planlarının belirlenmesi amaçlı çalışma başlatmış, bu çerçevede tüm katılımcılar söz almıştır.

Bununla birlikte Sigorta Eksperleri Yönetmeliğinde kısmi değişiklik yerine tümden bir değişiklik yapılması yönünde karar alınmıştır.

Birlik ve beraberliğimizi yeniden oluşturmaya ve mesleğimizi yeniden yapılandırmaya çalıştığımız bugünlerde, herkesin bu inanca sahip olması bizler için itici güç oluşturmaktadır. Birlik ve beraberliği oluşturmak zor bir süreçtir ve kurumlar ile birlikte tüm meslektaşlarımıza da sorumluluklar düşmektedir.

Muhakkak ki eksperlerin birlik ve beraberliğinden rahatsız olanlar, değişim sürecine karşı çıkanlar olacaktır. Bu bizleri yıldırmamalı, hedeflerimizden uzaklaştırmamalı ve aksine her günkünden daha fazla mesleğimize sahip çıkmalıyız.

Tüm sigorta eksperlerinin sorunları ortaktır. Bizlere düşen bu sorunların çözümü noktasında çalışma yapmak ve meslektaşlarımızı bir arada tutmaktır. Münferit fikirlerle, meslek adına proje üretmeden, fiziki çalışma yapmadan sigorta eksperlik mesleğinin sorunlarını çözmek imkansızdır.

Siz değerli meslektaşlarımızın da mesleki bütünlüğümüzü sağlamak için azami gayreti göstereceğinize inancımız tamdır.

Bu denli geniş katılımlı olarak ilki gerçekleştirilen istişare toplantısının, mesleğimize hayırlı olması ve olumlu sonuçlar vermesini temenni ederiz.

Bu sayfa en son 4.08.2014 tarihinde güncellenmiştir.