TOBB SEİK ve Dernek Başkanımız Sayın Ahmet Nedim ERDEM ‘in Deprem ile ilgili Akşam Gazetesi Web Sayfasında Yayımlanan Haberi

Sigorta eksperi para almaz kimlik isteyin!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Eksperleri İcra Komitesi (SEİK) ve Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) Başkanı Ahmet Nedim Erdem, sahte eksperler konusunda uyararak "Sigorta poliçesi kapsamında hasar tespiti için geldiğini ifade eden kişilerden sigorta eksperi kimlik kartlarının ibrazının talep edilmesi olası mağduriyetlerin önlenmesi adına önem arz ediyor" dedi.

Erdem hasar tespit işlemlerine başlanılabilmesi için sigortalılar tarafından hasar

ihbarının yapılması gerektiğini belirterek, "Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) hasar ihbarı 125 çağrı merkezi, www.dask.gov.tr internet sitesi ve e-devlet üzerinden yapılıyor. İhtiyari deprem teminatı içeren sivil ve ticari sigortalar için hasar ihbarı ise ilgili sigorta şirketlerine yapılıyor" dedi. Erdem, "Levhaya kayıtlı sigorta eksperlerinin iletişim bilgileri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin www.sigorta.org.tr adresli internet sayfasında yer almaktadır. Dileyen vatandaşlarımız hasarına atanmış olan eksper ile bu bilgilerden iletişime geçebilirler" diye konuştu.

HASAR ÖDEMESİ İÇİN İHBAR ŞART

Ruhsatname sahibi eksperlerin bölgede olduğunu belirten Erdem "Lütfen vatandaşlarımız hasar tespit sürecine ilişkin herhangi bir endişeye kapılmasın. Raporlarımızı DASK'a ve ilgili sigorta şirketlerine ileterek vatandaşlarımızın hasar tazminat ödemelerinin ivedilikle yapılması konusunda gereken tüm gayreti hassasiyetle gösteriyoruz. Bu kapsamda, hasar tespit işlemlerine başlanılabilmesi için sigortalılar tarafından öncelikle hasar ihbarının yapılması gerekmektedir" dedi.

HABER LİNKİ: https://www.aksam.com.tr/guncel/sigorta-eksperi-para-almaz-kimlik-isteyin/haber-1345079
Bu sayfa en son 22.02.2023 tarihinde güncellenmiştir.