Sigorta Dünyası Web Sayfasında Yayımlanan "Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği 87. yaşını kutluyor" Başlıklı Haberimiz

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği 87’nci yaşını kutluyor!

Ülkemizin en köklü derneklerinden birisi olan Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, bu yıl 87’nci yaşını kutluyor. 21 Şubat 1935 tarihinde "Türkiye Sigorta Eksperleri Cemiyeti” ismi ile Sigorta Eksperleri İhsan Tavas, Hikmet Koyunoğlu, Şemsettin Sunol, Nihat Kadir Sertel ve Raif Uğurlu tarafından İstanbul’da kurulan dernek, Türkiye’ deki Sigorta Eksperliği mesleğinin ilk mesleki teşekkülü ve sektörün en eski ve köklü kurumlarından biridir. Sigorta Eksperleri Derneği 2007 yılında 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu yürürlüğe girinceye kadar geçen 72 yıl boyunca yetkili meslek örgütü olarak faaliyetlerini sürdürmüş, mesleğin gelişmesi, disiplininin sağlanması ile yeni eksperlerin yetiştirilmesi konusunda yetkilendirilmiş ve birçok önemli çalışmalarda bulunmuştur.

27.07.2018 tarihinde dernek unvanının başına Türkiye isminin alınması konusunda yapılmış olan başvuru, T.C. İç İşleri Bakanlığı tarafından onaylanarak uygun görülmüş ve dernek ismi "Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED)” olarak değiştirilmiştir. Kuruluşundan bugüne 17 farklı Başkan ve yaklaşık 40 Yönetim Kurulu ile hizmet vermiş olan TÜSED, günümüzde 13 bölge, 5 il temsilciliği ve 81 ili kapsayan bir yapılanma ile mesleğe ve sigortacılık sektörüne katkı ve değer sağlamaya devam etmektedir. Ayrıca Türkiye Sigorta Eksperleri Merkezi, Sigorta Eksperleri Dayanışma ve Eğitim Vakfı SEDEV ile birlikte kullanılmaktadır.

Konuya ilişkin açıklama yapan TÜSED Başkanı Ahmet Nedim Erdem, "Üstlenmiş olduğumuz görev ve sorumluluklar itibariyle mesleğimiz ve meslektaşlarımıza olan inanç ile TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitemiz, Kurullarımız, Bölge ve İl Temsilcilik Kadrolarımız, Komisyonlarımız, Komitelerimiz ve mesleğimizin faaliyet gösteren tüm dernekleri ile birlikte, katılımcı, demokratik ve şeffaf bir yapıda, güçlü ve büyük bir ekip olarak, ülkemiz sigortacılık sektörünün gelişimi, meslektaşlarımızın iş süreçlerinin uygun şartlarda ve standartlarda yürütülmesinin sağlanması, yepyeni ve saygınlığı en üst seviyede, ekonomik olarak ferahlamış, kuralları ve sınırları belirli, bilimsel ve teknolojik alt yapısı oluşmuş, kurumsal ve dinamik bir eksperlik mesleği için her türlü çabayı göstermekteyiz.” şeklinde konuşurken "87’nci yılımızın mesleğimize, meslektaşlarımıza ve sektörümüze önemli kazanımlar sağlayacağımız bir yıl olacağı inancı ile hayırlı olmasını temenni ederiz."dedi.

Bu sayfa en son 8.03.2022 tarihinde güncellenmiştir.